Konklusionen på testforløbet med MediaNet Communicator


Ved det første test som blev foretaget internt, kunne man konstatere at der er cirka 500 m/s forsinkelse på video og lyd transmissionen.

Video delen fryser med jævne mellemrum, til trods for at man sidder på en 9 Mbps forbindelse i KANUKOKA, og lyden hakker fortsat (dvs. at der internt i Nuuk fortsat er forsinkelser).

Radiokæde (Maniitsoq) testen konstateres der, at både video og lyd fungerede, men brugerens PC begyndte at opfører sig ”underligt” da communicator muligvis ”slugte” en hel del båndbredden på Kommunens netværk.

På Satellit forbindelsen (Upernavik) er lyden rigtig dårlig, da lyden hakker rigtig meget og er metallisk – men video fungere fint, til trods for at der er forsinkelser.
Ved programdelingen med brugerens PC fungerede det også rigtig fint, da man herfra kunne overtage styringen af computeren. Dog skulle man være godt tålmodig til at skulle navigere rundt ved programdelingen på en satellit og på et radiokæde forbindelse.

Næste skridt i MediaNet communicator:

Selvstyrets WAN serverer optimeres (replify software), og derefter bliver der foretaget ny testforløb med Upernavik.

Derefter bliver der lavet et beslutningsoplæg til det fællesoffentlige IT-styregruppe (FOIS) om, hvad der skal ske med MediaNet Communicator.

  1. Scenarie er, at man udruller MediaNet Communicator til Kommunerne, med den store udfordring/problem nemlig lyden på Satellit byerne der er rigtig dårligt, og har for store forsinkelser.
  2. Scenarie er, at man stopper for MediaNet Communicator pga. det for store forsinkelser på transmissioner på lyd i satellit byerne.

Ved valg af scenarie 1 – skal der ske organisatorisk ændringer i Kommunernes servicecenter – da servicemedarbejderne i hovedbyerne skal kunne modtage “opkalds” fra det øvrige servicemedarbejdere i den samme kommune, og hjælpe/supportere dem med at servicere borgeren.

Reklamer

Posted on 8. november 2010, in Fællesoffentlig, Forankring and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: