Hvad dækker serviceportalen?


 

Inden for de nærmeste 3-5 år realiseres en borgerservice og enklere administration i Grønland. Og der er i den forbindelse etableret et nyt fællesoffentligt borgerservicecenter, hvor der pt. er 2 medarbejdere via telefonisk og /eller mail-kontakt vil kunne yde supplerende bistand til de kommende 80 lokale servicecentre og dets medarbejdere.

Borgere og virksomheder kan fra hjem og arbejdsplads via en Internetbaseret Service-portal få informationer og kunne gennemføre selvbetjening vedrørende alle offentlige opgaver.

Det overordnede ansvar for projektet ligger i den fællesoffentlig IT-Styregruppe, der har hhv. 4 medlemmer fra de kommende 4 nye kommuner og 4 medlemmer fra Grønlands Hjemmestyres departementer samt bl.a Kanukoka.

edarbejderne i borgerservice enhederne i kommunerne såvel som i Hjemmestyret, skal de løse opgaver indenfor mange fagområder. Servicemedarbejderne er ikke specialister, og de skal derfor have adgang til den nødvendige viden og information for at hjælpe borgerne der henvender sig til serviceenhederne.

Denne viden tilvejebringes gennem en serviceportal, hvor fællesoffentlige borgerservice enhed stiller instrukser og den nødvendige viden til rådighed i samarbejde med vidensstyregruppen som består af 4 medlemmer fra hver af de storkommuner samt 2 medlemmer fra Grønlands hjemmestyret.

Nogle opgaver klares fuldt ud af borgerservice, i andre tilfælde skal der lidt hjælp til fra fagforvaltningen, og endelig vil der være henvendelser, som kun kan klares i fagforvaltningen. Borgerservice kommer på den måde til at fungere som filter for fagforvaltningerne i forhold til borgerne.

Reklamer

About hruteam

Teamet består af 3 medarbejdere. Hans Christian Sværd som Projektleder Kitte Vinter-Jensen som Konsulent Christine Lynge Hansen som Webkonsulent

Posted on 3. februar 2009, in Serviceportal and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: